Boeken

Niet alles is liefde

We hebben al eerder enthousiast over de boeken van Rachel Gibson geschreven (zie onze recensies over Verslingerd aan jou en Undercover lover), dus ook haar derde in het Nederlands vertaalde boek mag niet ontbreken op Lifestylelog. ‘Niet alles is liefde’ heeft als hoofdpersoon een jonge vrouw genaamd Clare, en da’s weer een vriendin van Lucy en Maddie, die we nog kennen uit Undercover lover en Verslingerd aan jou.

Deze boeken niet gelezen? Da’s geen probleem, want het nieuwe boek staat qua verhaal compleet los hiervan. Clare komt uit wat je noemt een gegoede familie, waar etiquette hoog in het vaandel staat. Ze groeit op in het monumentale huis van haar moeder, waar zo nu en dan ook het zoontje van hun tuinman opduikt. Sebastian heeft het niet zo op etiquette, en eigenlijk ook niet op Clare. Ze is ‘raar’, veel te netjes en gespannen. En dat terwijl hij meer van het avontuurlijke, rommelige en pesterige soort is.

Eenmaal volwassen komen zij elkaar toch weer tegen, en blijkt Clare helemaal niet meer zo raar te zijn. Sterker nog, Sebastian, inmiddels een gevierd journalist, vindt haar bloedmooi. Alleen… echt ontspannen kan ze nog niet, zeker niet met mannen in de buurt. Da’s ook niet zo raar: haar eigen verloofde betrapte ze onlangs in een ‘onderonsje’ met een servicemonteur. Een mannelijke servicemonteur, ja.

Je raadt het al: vanaf het eerste moment is de aantrekkingskracht tussen Clare en Sebastian voelbaar. Maar of ze zich daar ook echt aan over zullen geven, da’s maar de vraag! Alhoewel… het is een chicklit, dus dat die 2 uiteindelijk ‘iets’ met elkaar zullen doen, da’s niet zo heel verrassend.

Wél verrassend, al zijn we het van Rachel Gibson gewend, zijn de opmerkelijk goed uitgewerkte karakters van zowel de hoofdpersonen als de ‘figuranten’. Als lezer zit je daardoor al snel helemaal in het verhaal, en baal je dat het boek na pakweg 250 pagina’s klaar is. Rachel Gibson schrijft chicklit zoals wij het willen zien: humor, romantiek, steamy seks en, als toetje, échte liefde. Smullen!

Niet alles is liefde – Rachel Gibson
ISBN 9789061128007
Karakter Uitgevers
14,95 euro


Niet alles is liefde
Bestel via Bol.com: Niet alles is liefde
Rachel Gibson