Boeken

Niemand komt aan mijn kinderen

Je hoort het zo vaak in de media: kinderen die door hun vader ontvoerd worden naar het land van herkomst van de vader. Schrijnende situaties, radeloze moeders en eindeloze zoektochten. Ook boeken over dit onderwerp zijn niet nieuw meer, en ‘Niemand komt aan mijn kinderen’ van Donya Al-Nahi is een goed voorbeeld hiervan.

Dit boek werd onlangs in pocket editie uitgebracht, zodat je voor slechts 5,95 kunt lezen hoe zo’n ontvoering werkelijk iedereen kan overkomen. Donya is namelijk een bijzonder intelligente vrouw, die zich (hoe wrang) zelfs intensief heeft ingezet om vrouwen die met een dergelijke ontvoering te maken kregen te steunen. Haar man steunde haar hierin, en leek ‘heel gewoon en vriendelijk’, maar toch werd haar ergste nachtmerrie op een dag werkelijkheid: ook haar kinderen werden ontvoerd door hun vader.

In haar boek beschrijft ze haar leven voor de ontvoering, en de hel die losbrak tijdens de ontvoering en de uiteindelijke afloop. Zonder deze al te zeer te willen verklappen, waren wij door het positieve einde zeer verrast: Donya bewijst een zeer sterke vrouw te zijn, die werkelijk het allerbeste voor haar kinderen wil.

Niemand komt aan mijn kinderen – Donya Al-Nahi
ISBN 9789041762023
Zilver Pocket
5,95 euro

Niemand komt aan mijn kinderen
Bestel via Bol.com: Niemand komt aan mijn kinderen
Donya Al-Nahi & Costello, E.