Boeken

Niek de Groot kladt erop los

Misschien ken je de Niek de Groot serie al, ‘graphic novels’ die wat doen denken aan Het leven van een Loser. Er ligt nu weer een nieuw boek in de winkels!

Niek de Groot verscheen als strip in meer dan 200 dagbladen in Amerika, en was daarmee een inspiratie voor Jeff Kinney, de auteur van Het leven van een Loser. Niek is dus zeker niet de zoveelse rip-off van deze succesvolle serie!

Niek de Groot is dol op tekenen, en tekent het liefst strips. Ook tijdens de lessen tekent hij erop los. Daar zijn de leerkrachten natuurlijk niet blij mee, en dus weet Niek het nablijflokaal prima te vinden. Het is in dat nablijflokaal waar hij een geniale ingeving krijgt: hij gaat een tekenclub oprichten! Op Amerikaanse scholen is dat de normaalste zaak van de wereld, clubjes buiten schooltijd. Sterker nog, meteen op hun eerste bijeenkomst worden ze geconfronteerd met het clubje van een andere school. En die tekenen als de beste!

Die andere school is De Windmolen, de school die altijd en overal beter is dan Nieks school. Met sporten, met muziekwedstrijden, altijd! Niek en zijn vrienden vinden het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen…

Dit soort boeken, graphic novels, zijn razend populair bij kinderen. Zelfs types die normaal geen boek zouden openslaan verslinden ze, door de leuke mix van stripverhaal en stukjes tekst. In het geval van Niek de Groot zijn de striptekeningen briljant, ze brengen het verhaal compleet tot leven. Extra leuk aan Niek de Groot kladt erop los is dat er een klein kladblokje wordt meegeleverd, waarin je zelf een strip kunt tekenen, uiteraard met de nodige tips van Niek.

Niek de Groot kladt erop los – Lincoln Peirce
ISBN 9789026136092
De Fontein
€14,99