Boeken

Musicalsterren: Glitters en jaloezie

Boeken over hockeymeisjes en voetbaljongens hadden we al genoeg. Boeken over paardenmeisjes: check! Maar een ander droomberoep, musicalster, dat zie je niet vaak terug in een kinderboek!

Musicalsterren

Glitters en jaloezie is het tweede deel in de serie Musicalsterren van Simone Kortsmit (eerder verscheen al Licht uit, spot aan). De serie draait om jonge tieners die samen in de musical ‘Volg je droom!’ spelen. Roos, Molly, Pip en William zijn echte vrienden, die samen hun droom beleven. Maar natuurlijk gaat niet alles altijd goed…

Glitters en jaloezie

In Glitters en jaloezie mogen de jonge musicalsterren mee op een echte persreis. Spannend, omdat ze allemaal bijzondere (en best spannende) dingen doen, zoals interviews geven en poseren tijdens een fotoshoot. Maar ook spannend, omdat ze het gevoel hebben dat er iets niet pluis is. Houdt iemand hen heel de tijd in de gaten? Lopen ze gevaar? Wat is er aan de hand?

Prima combinatie

Zeker voor kinderen (vooral meiden) die de musicalwereld in willen, zijn de boeken in de Musicalsterren-serie een echte aanwinst in de boekwinkel. Ze krijgen een klein kijkje achter de schermen, en proeven de sfeer die in de musicalwereld heerst.

Tegelijkertijd is het ook een traditioneel jeugdboek, over een groep vrienden die spannende avonturen beleeft. Vriendschap, spanning, goed en slecht: het komt allemaal voorbij. De boeken zullen waarschijnlijk vooral meisjes aanspreken, al zijn ze zeker ook spannend genoeg voor stoere jongens. Extra leuk vinden we dat het lied uit het boek, Je dromen achterna, ook op YouTube te vinden is!

Musicalsterren: Glitters en jaloezie – Simone Kortsmit
ISBN 9789044828672
Clavis
€14,95