Boeken

Musicalmania

Nederland heeft sinds pakweg de jaren 90 een heuse musicalcultuur, inclusief de sterren en de fans. Grote en kleine producties, ze kunnen zich vrijwel allemaal verheugen op flinke bezoekersaantallen. Het boek Musicalmania geeft een kijkje achter de schermen, en sprak met vele grote namen.
Van Albert Verlinde en Joop van den Ende tot Bill van Dijk en Carlo Boszhard. Van Jamai Loman en Jelka van Houten tot Johnny Kraaikamp en zelfs Jody Bernal, die een rol speelt in Fame. Opvallende afwezigen zijn Pia Douwes en Stanley Burleson, al is het ook wel verfrissend om nu juist eens de ‘andere musicalgezichten’ eens wat beter te zien.

Alle geinterviewden worden kort geintroduceerd middels een biografie, waarna zij stuk voor stuk hun verhaal vertellen. Herinneringen, toekomstplannen, hun drive, maar zo nu en dan ook zeker een kritische noot: je hebt na het lezen een heel aardig beeld van de vaderlandse musicalbusiness. Een mooi, compleet boekwerkje, zeer het lezen waard voor iedereen die van musicals houdt.

Musicalmania – Frank Waals
ISBN 9789049900991
TM Trademark
16,95 euro 

Musicalmania
Bestel via Bol.com: Musicalmania
Frans Waals