Boeken

Mont Blanc, de nieuwe winterthriller van Suzanne Vermeer

mont-blanc-suzanne-vermeer

Het is een traditie waar we aan gehecht zijn geraakt: iedere winter en iedere zomer verschijnen er nieuwe thrillers van Suzanne Vermeer. Deze winter heet het boek Mont Blanc.

Mont Blanc

‘Heb je het nou echt niet door?!?’, zou je willen schreeuwen naar Laura, hoofdpersoon in Mont Blanc. Of zijn wij het zelf, die ‘het’ niet doorhebben, en er compleet naastzitten?

Laura vormt een stelletje met Tim, die op zijn beurt weer een zaken duo vormt met Sander, een jeugdvriend. Eentje die zich op zijn minst verdacht maakt, met zijn rare gedrag. Dat vindt Laura ook, maar er echt naar handelen doet ze niet. Ze lijkt de verklaringen van Sander voor zoete koek te slikken. Zo kan het gebeuren dat Laura niet met Tim, maar met Tim én Sander op wintersport vertrekt. En niet slaapt in een luxe hotel, maar, verrassing van Sander, een chalet.

Vanaf de eerste bladzijde voel je de spanning. Niet de spanning van een misdaad, maar de spanning tussen de hoofdpersonen. Sander voert duidelijk iets in zijn schild, en Tim lijkt ons ook niet de gezelligste man om mee samen te zijn. Laat die twee in hun sop gaarkoken, zou je denken, maar Laura denkt daar anders over en geeft de heren steeds het voordeel van de twijfel. Tikje frustrerend, maar voor het boek wel zo goed: eenmaal op wintersport loopt het namelijk flink uit de hand.

Er gebeuren ongelukjes, vreemde dingen, en er duikt opeens een vrouw op die wel erg close met Tim is. Wat is dit allemaal, wat zit hierachter?

Niet is wat het lijkt

Wie veel boeken van Suzanne Vermeer leest, loopt het risico het plot al na het eerste hoofdstuk door te hebben. Of moeten we zeggen ‘liep’. Sinds het overlijden van Paul Goeken, de oorspronkelijke auteur van de Suzanne Vermeer boeken, zijn de boeken wat verandert. Verrassender geworden, en niet altijd volgens precies dezelfde opbouw.

Hierdoor is Mont Blanc een boek dat niet één, maar meerdere ontknopingen kent. De ene zie je wellicht aankomen, de ander is een stuk verrassender. Dat houdt de spanning erin!

Spannend

Met ingehouden adem hebben we niet gezeten, maar Mont Blanc is zeker een spannend boek. Het verhaal is beeldend geschreven, zodat je de omgeving en de personen bijna voor je ziet, wat fijn weg leest.

We twijfelen er geen seconde aan dat ook dit boek weer een bestseller zal worden. Liefde, bedrog, sneeuw en spanning: Mont Blanc heeft het allemaal.

Mont Blanc – Suzanne Vermeer
ISBN 9789400504707
A.W. Bruna
€15,-