Boeken

Momzilla’s

Als je kinderen hebt, dan ken je waarschijnlijk ook wel de (af)keurende blikken van andere moeders. Van die types die het altijd wél voor elkaar krijgen om hun perfect opgevoede, smaakvol geklede en smetteloze kinderen prima in de hand te houden, en er zelf ook nog eens perfect uit weten te zien, terwijl jij er, met gevlekte kleding en dito kinderen voor je gevoel toch altijd wat lullig tegenaf steekt.

Stel je dat eens voor, maar dan in een rijk deel van New York, waar de ‘hangmoeders’ op het schoolplein ware ‘momzilla’s’ blijken te zijn, die je leven genadeloos onder de loep nemen en binnendringen. In het boek ‘Momzilla’s’ doet Hannah, die na een verhuizing in deze wijk terecht komt, echt heel goed haar best, maar ze blijft toch maar steeds degene zonder perfecte make-up mét een jengelend kind.

Hannah is echter wel een leuk mens, die (in ieder geval bij de lezers van dit boek) flink wat respect weet af te dwingen. De momzilla’s worden zo treffend omschreven dat je ze bijna voor je ziet, en er spontaan de kriebels van krijgt. Plotseling lijken de ‘perfecte moeders’ op de Nederlandse schoolpleinen helemaal zo erg niet meer…

‘Momzilla’s’ is een heerlijk boek met een herkenbaar thema, dat zich, om het nog lekkerder te maken, ook nog eens afspeelt in één van de meest tot de verbeelding sprekende steden van de wereld. Lekkere leeskost!

Momzilla’s – Jill Kargman
ISBN 9789021800592
Uitgeverij Sijthoff
14,95 euro

Momzilla's
Bestel via Bol.com: Momzilla’s
Kargman & Kargman, J.