Boeken

Moeder gaat op stap

Claire verloor onlangs haar man, Bill. De man die ze al haar hele leven kende, de enige man waar zij ooit verliefd op is geweest. Samen hebben zij een dochter, Georgia, die nu 14 jaar is. Een echte puber, vol onbeantwoorde vragen over jongens, en de liefde in het algemeen. Vragen die zij steeds vaker bij haar moeder neerlegt, die haar echter niet kan helpen. Zij heeft nooit afspraakjes gehad, of zich af hoeven vragen of een jongen haar nu wel of niet leuk vond. Zij had Bill.

Maar toch wil Claire haar dochter graag helpen, en dus besluit ze dat het tijd is om die ervaring alsnog op te doen. Ze gaat daten, tot groot genoegen van haar vriendenkring. Maar of dat nou zo’n goed idee was? Het valt Claire bepaald niet mee, al duiken er opeens wel overal aantrekkelijke mannen op, zo lijkt het.

Het verhaal van ‘Moeder gaat op stap’ zou voorspelbaar en flinterdun kunnen zijn. Dat is het, in hoofdlijnen, ook wel, maar achter dat verhaal schuilt veel meer. De eeuwige liefde tussen een man en een vrouw, verbroken liefdes, moederliefde, verwarring, twijfels en angsten: emoties die dit boek nét dat vleugje meer geven. Je moet er even ‘in komen’, maar ben je eenmaal aan het lezen dan is ‘Moeder gaat op stap’ een ontroerend, boeiend en bij tijden zeer vermakelijk boek.

Moeder gaat op stap – Sheila O’Flanagan
ISBN 9789044319569
The House of Books
17,50 euro

Moeder gaat op stap
Bestel via Bol.com: Moeder gaat op stap
Sheila O’Flanagan