Boeken

Misschien ooit: het nieuwe boek van Colleen Hoover

Misschien ooit Colleen Hoover

Colleen Hoover is een ware sensatie in Amerika, waar haar boeken als warme broodjes over de toonbank gaan.

Ook in Nederland beginnen haar romans steeds populairder te worden. Voor echte fans, maar ook voor wie haar boeken nog niet kent, is Misschien ooit een echte aanrader.

Colleen Hoover

Colleen Hoover schrijft voornamelijk boeken die vallen in het, in Amerika zeer populaire, genre ‘new-adult’. Te oud voor ‘young adult’, te jong voor echt volwassen boeken: de new-adult categorie ligt zo tussen de 18 en de 22. Wat overigens niet wil zeggen dat haar boeken niet gelezen worden door dames van boven de 22 jaar!

De hoofdpersonen zijn meestal wel zo rond de 20, en staan aan de start van hun volwassen leven. Ze studeren, of zijn net klaar, en beginnen langzaam een écht liefdesleven op te bouwen. Dit soort boeken kan wat oppervlakkig zijn, maar daar ligt nu juist de kracht van Colleen Hoover: ze is niet bang een beetje de diepte in te gaan. Haar hoofdpersonen zijn stuk voor stuk interessante mensen, die haar boeken onvergetelijk maken.

Misschien ooit

In Misschien ooit draait het om Sydney en Ridge. Sydney dacht op haar 22e verjaardag een surprise te krijgen van haar vriendje en beste vriendin. Die kreeg ze ook, maar niet in de vorm van een feestje. Bedrogen belandt zij op straat, waar ze wordt opgevangen door haar overbuurman: Ridge.

Hem kent ze slechts van gezicht, hij speelt vaak gitaar op zijn balkon terwijl Sydney naar hem luistert, en feitelijk weten zij niks over elkaar. En toch is de band tussen hen voelbaar, als lezer begrijp je direct wat er te gebeuren staat. Of toch niet? Want Ridge heeft al een vriendin…

Klinkt voorspelbaar? Niet dus! In de heerlijke 377 pagina’s die het boek duurt val je van de ene in de andere verrassing, en is het bijna onmogelijk om zelf ook niet verliefd te worden op Ridge. Colleen Hoover zorgt ervoor dat het gevoel, de liefde, bijna van de pagina’s af spat, en levert een prachtig en puur liefdesverhaal op.

Een bijzonder extraatje is de soundtrack die bij dit boek verscheen, met daarin de songs die ook in het boek voorbijkomen. Op de eerste pagina van het boek lees je hoe je deze, zonder extra kosten uiteraard, af kunt spelen. Doen, want de muziek versterkt het gevoel uit het boek nog eens.

Wij zijn onvoorwaardelijk fan van Colleen Hoover, en verheugen ons nu al op de release van haar volgende boek, Misschien nooit, in juni 2016. Hierin spelen de enigszins vreemde huisgenoten van Ridge, Warren en Bridgette, de hoofdrol.

Misschien ooit – Colleen Hoover
ISBN 9789401905770 (e-book: 9789401905787)
Z & K
€14,99 (e-book: €7,99)