Boeken

Mijn verhaal

Een vrouw vermoordt haar echtgenoot om haar zoon te beschermen. Een intrigerend feit, een verhaal met een lange achtergrond. Gina French, de bewuste vrouw, doet in het boek ‘Mijn verhaal’ uit de doeken wat haar tot deze daad bracht.

Verwacht niet dat het hele boek over haar relatie met haar echtgenoot gaat, want om ook maar een beetje te snappen wat haar zover heeft gebracht moet je ook haar achtergrond en verleden kennen. En die vertelt ze je in dit boek, van haar vroegste jeugd in het kleine Filipijnse dorpje, waar zij met haar familie in bittere armoede leefde. Iets ouder neemt zij verschillende baantjes aan, om uiteindelijk als danseres in een bar in Manilla te belanden.

Gina is op dat moment nauwelijks volwassen, maar heeft, zoals dat zo mooi heet, al flink wat ‘levenservaring’. Ze heeft een kind, maar door de psychotische periode die op de geboorte volgde ziet zij deze dochter en haar nu niet meer. Als danseres verdient zij opeens veel geld, wat zij voor een groot deel aan haar familie geeft, zodat zij zich ook eens wat kunnen veroorloven. Gaandeweg leert zij via haar werk steeds meer mannen kennen, die haar ook regelmatig mee op reis nemen. Paul is een van hen, en met zijn innemende persoonlijkheid en vele lieve woorden, lijkt hij de ideale man.

Dat valt echter vies tegen, en binnen een mum van tijd worden Gina en hun inmiddels geboren zoontje vrijwel dagelijks mishandeld en vernederd. Lang probeert Gina de relatie te redden, en geeft zij Paul nieuwe kansen. Zij heeft haar familie al 1 maal ten schande gemaakt door haar eerste huwelijk te moeten ontbinden, dat wil ze niet nog een keer laten gebeuren. Uiteindelijk ziet zij nog maar 1 uitweg, en steekt zij Paul neer…

Mijn verhaal – Gina French
ISBN 9789069747569
Uitgeverij Arena
18,95 euro

Mijn verhaal
Bestel via Bol.com: Mijn verhaal
French, G. & crofts, A.