Boeken

Mijn leven met George

Het boek ‘Marley en ik’ was een groot succes en zorgde voor vele andere boeken over het leven met een huisdier, maar tot op heden is het nog geen enkele auteur gelukt net zo’n ontroerend boek te schrijven. ‘Mijn leven met George’ komt echter wel aardig in de buurt.

Judith Summers besluit na de dood van haar man een hondje te nemen. Nou ja, eigenlijk is het haar zoontje die er op aandringt. Judith hoeft niet zo nodig een hond, en als zij dan toch op zoektocht gaat, komt zij vooral honden tegen die allerlei nadelen hebben, en absoluut niet in aanmerking komen voor een verblijf in huize Summers. Tot zij op George stuiten…

George is een ‘goodlooking’ Cavalier King Charles Spaniel, met eigenaardige trekjes. Van lopen wordt ie maar moe, en dus wordt hij bij voorkeur uitgelaten per auto. En eten uit blik of pak? Welnee, George eet liever gerookte kip. Al met al een hond met een ‘attitude’, maar dan wel een zéér aandoenlijke. De liefdevolle manier die Judith Summers gebruikt om haar leven met George te beschrijven benadrukt de grote invloed die het leuke beestje op haar en haar zoon heeft gehad, en hoe hij het verwerken van de dood van haar man heeft vermakkelijkt. Het boek leest lekker makkelijk weg, maar pas op: na afloop wil je gegarandeerd ook een George!

Mijn leven met George – Judith Summers
ISBN 9789044320817
The House of Books
16,90 euro

Mijn leven met George
Bestel via Bol.com: Mijn leven met George
James Summers