Boeken

Mijn ex, mijn stalker

Als je een relatie verbreekt, dan denk je diegene min of meer uit je leven te hebben verwijderd. Je zult elkaar misschien nog eens tegenkomen, misschien zelfs bevriend blijven, maar je leven gaat verder, zonder hem. Dat dacht Kate Brennan (schuilnaam) ook, maar haar Paul bleek daar anders over te denken.

Paul bleek een stalker. Een man met een probleem, met veel geheimen, waar Kate tijdens hun relatie veel over te weten was gekomen. Zoveel dat ze zich besefte dat ze een einde moest maken aan hun relatie, zich niet beseffend dat de ellende dan pas zou beginnen. In ‘Mijn ex, mijn stalker’ vertelt zij haar beklemmende verhaal. Beginnend met haar kennismaking met Paul, eindigend een flink aantal jaren later, wanneer hij haar nog steeds in zijn greep blijkt te hebben.

Stalking is een eng iets. Zeker als de man in kwestie veel geld heeft en allerlei mensen kan inschakelen en omkopen om Kate het leven zuur te maken. Steeds als zij zich veilig waant is er weer een signaal. Haar voordeur die open is gemaakt, een briefje onder haar ruitenwisser, doorgeknipte stroomkabels, onderschepte post… steeds zorgt Paul ervoor dat hij invloed blijft houden over Kate, dat zij weet dat ze in de gaten wordt gehouden. Het ‘waarom’ wordt nooit helemaal duidelijk, het is onmogelijk een zieke geest te doorgronden.

‘Mijn ex, mijn stalker’ is een indrukwekkend levensverhaal van een vrouw wiens leven totaal in het teken staat van die ene man die zij nu net zo graag wil vergeten. Beklemmend om te lezen, als lezer neem je gemakkelijk een gedeelte van de paranoia die de auteur in de loop der jaren opbouwde over. Geen vrolijk verhaal, een verhaal zonder eind ook, maar wel een verhaal dat alle gevolgen van stalking treffend in beeld brengt. Voor Kate is het wachten tot Paul overlijdt. Pas dan zal ze, zo realiseert ze zich inmiddels, echt met rust worden gelaten.

Mijn ex, mijn stalker – Kate Brennan
ISBN 9789089900500
Uitgeverij Arena
18,95 euro

Mijn ex, mijn stalker
Bestel via Bol.com: Mijn ex, mijn stalker
Brennan, K.