Boeken

In mijn bloed: sterke thriller van talentvolle Milou van der Will

In mijn bloed - Milou van der Will

Sommige thrillers hebben vele hoofdstukken nodig voordat ze écht spannend worden. In mijn bloed van Milou van der Will is dat vanaf de allereerste bladzijde.

In mijn bloed

Journaliste Benthe Berg duikt in een zaak die wel erg dichtbij komt: een pedofiel, in haar eigen dorp, op de school van haar dochtertje. Tot haar afgrijzen wordt duidelijk dat zij, een kleuter nog, slachtoffer is geworden van deze viezerik. De man wordt veroordeeld, maar de straf is haar veel te laag. En dat iedereen in het dorp in zijn onschuld blijft geloven, en het maar niks vindt dat Benthe zich als journalist in de zaak vastbijt, helpt ook niet, als je het over rechtvaardigheidsgevoel hebt. En dus neemt Benthe, op de dag dat deze Rick V. vrijkomt, het recht in eigen hand.

Een journalist werkt echter nooit slechts aan 1 zaak. Het is dan ook een heel andere misdadiger die Benthe, en de lezers van het boek, direct op de eerste pagina’s in zijn greep heeft, en ervoor zorgt dat het je nog geen minuut kost om in het boek meegezogen te worden. Slim gedaan!

Eigenwijze vrouw

‘In mijn bloed’ is een sterke thriller, die gemakkelijk weg leest. Met een vrouwelijke touch, want naast een keiharde journaliste is Benthe ook gewoon een vrouw, met een relatie en een kind, met alle strubbelingen die daarbij horen. Af en toe zou je haar als lezer wel eens willen toeschreeuwen dat ze niet zo eigenwijs moet doen, want och, wat brengt ze zichzelf toch steeds in de problemen, en wat zoekt ze op onverantwoorde wijze het gevaar op, maar deze eigenschappen passen wel bij het sterke rechtvaardigheidsgevoel dat Benthe overduidelijk bij zich draagt.

In mijn bloed van Milou van der Will is een fijne thriller, die vanaf pagina 1 weet te boeien en je niet meer loslaat. Geschreven door een leuke Nederlandse dame, een groot talent, Milou van der Will. Kom maar op met een vervolg!

In mijn bloed – Milou van der Will
ISBN 9789044344639
The House of Crime
€19,95