Boeken

Met Dikkie Dik het jaar door

Als er één seizoen is waarin de natuur ontzettend fascinerend is voor kinderen, dan is het wel de herfst. Al die blaadjes en kastanjes die zomaar van de boom op de grond vallen!

Maar ook in de andere seizoenen gebeurt er van alles, zo laat het leuke magneetboek Met Dikkie Dik het jaar door zien.

Met Dikkie Dik het jaar door

Met Dikkie Dik het jaar door is een heel bijzonder boek. Er zitten namelijk een heleboel magneetjes bij, die het kind zelf keer op keer in het boek kan plaatsen. Op de magneetjes vind je Dikkie Dik en zijn vrienden, maar ook een heleboel dingen die heel goed bij een bepaald seizoen passen.

De zon bijvoorbeeld, en een vlinder. Maar ook een stapel bladeren, en een warme muts. Op de pagina’s in het boek wordt steeds een bepaald seizoen afgebeeld, samen met een kort tekstje erover. De vetgedrukte woorden zijn extra belangrijk, dit zijn namelijk de dingen die nog missen in de illustraties, en die het kind zelf tussen de magneetjes moet zoeken om het geheel compleet te maken.

Leuk en leerzaam, dit boek, en wat zullen kinderen het leuk vinden om zelf het boek keer op keer ‘af’ te mogen maken. Tip: laat hen ook gerust eens de verkeerde dingen in een seizoen plakken, dan zien ze zelf hoe raar dat staat. Of bereid als ouder zelf een pagina voor, met zowel dingen die bij het seizoen passen en zaken die er niet thuis horen, en laat je kind de fouten eruit halen.

Met Dikkie Dik het jaar door – Jet Boeke
ISBN 9789025759810
Gottmer
€12,95