Boeken

Meisje in sneeuw: een bizarre thriller

Meisje in sneeuw

Als er dit najaar één thriller is die je echt moet lezen, dan is het Meisje in sneeuw van Danya Kukafka.

Meisje in sneeuw

Keek jij vroeger naar de tv-serie Twin Peaks? Of ben je fan van boeken waarin niets is wat het lijkt, zoals Het meisje in de trein? Dan is Meisje in sneeuw echt iets voor jou.

Er is een meisje vermoord. En niet zomaar een meisje, nee, Lucinda Hayes, zo’n beetje het populairste meisje van dit slaperige stadje. De perfecte dochter, de ideale leerling, het geliefde buurmeisje. Althans, zo lijkt het. Maar is Lucinda wel echt zo perfect? En zijn de andere bewoners van dit stadje wel echt zo dol op haar?

Niets is wat het lijkt

Meisje in sneeuw wordt verteld vanuit het perspectief van Lucinda’s tegenpool, Jade. Lang niet zo geliefd, lang niet zo perfect. Ze heeft alle reden om een gezonde hekel te hebben aan die oh zo geweldige Lucinda. Zou zij…?

Of is het Cameron, de zonderlinge jongen? Hij is dol op Lucinda, maar dan wel vanaf een veilige afstand. Je zou hem een stalker kunnen noemen, een freak zelfs, met slechte genen als het om jonge, onschuldige meisjes gaat. Of is dat ook niet wat het lijkt?

Dan hebben we ook nog Russ tenslotte, de politieagent. Wat is zijn verhaal? Natuurlijk, hij doet onderzoek naar deze moord, de grootste zaak die hij ooit moest oplossen. Alhoewel. Er zijn in zijn carrière als politieagent wel meer dingen gebeurd die je tamelijk ingrijpend kunt noemen.

Drie personen, drie verhalen. Drie motieven? Ook. Drie mysteries? Nee, veel meer dan dat. In Meisje in sneeuw leer je de bewoners van dit kleine stadje steeds beter kennen. Achter de perfecte voordeuren gaan verhalen schuil die uiteindelijk leiden naar de moord op Lucinda. Maar welk verhaal moet je volgen om tot de juiste dader te komen?

Begin in dit boek, en leg het nooit meer weg. Zelfs als het uit is zullen de hoofdpersonen door je hoofd blijven spoken. Een uitgekiende thriller, een heerlijk boek.

Meisje in sneeuw – Danya Kukafka
ISBN 978904883289
Hollands Diep
€19,99