Boeken

Meer

Het is dat je na het lezen van het voorwoord van ‘Meer’, het boek van Merel van den Berg, al weet dat Merel inmiddels is overleden aan kanker, maar anders zou je tot zeer ver in het boek denken dat je hier naar een verhaal van iemand die deze rotziekte overleefde zit te kijken. Want wat is Merel positief, energiek en vooral vol leven, tot haar laatste dag.

Merel is een jonge vrouw, 26 jaar, als ze hoort dat ze Non-Hodgkin heeft. Haar belevenissen deelt zij met de buitenwereld op haar weblog, dat nu in boekvorm is uitgegeven. De eerste maanden schrijft zij vooral over al die rotchemo’s die nog gaan komen, en hoeveel maanden het duurt voor zij weer beter is en weer haar zal hebben. Langzaam sijpelt echter het slechte nieuws steeds meer door, als blijkt dat Merels ziekte een stuk erger is dan iedereen in eerste instantie dacht. Merel zal het niet gaan redden…

Tot op het allerlaatste moment haalt Merel echter alles uit het leven, en weet zij te genieten van de kleinste dingetjes. Zij blijft leven, voor 300%. En al weet je dat zij het niet gaat redden, het einde komt als een enorme klap. ‘Meer’ is een document van het leven van een moedige, veel te jong gestorven vrouw. Een voorbeeld voor velen, een boek dat je zal inspireren en laten inzien dat het allemaal zo ontzettend anders kan lopen. Indrukwekkend.

Meer – Merel van den Berg
ISBN 9789066119253
Uitgeverij Inmerc
19,50 euro

Meer
Bstel via Bol.com: Meer
M. van den Berg