Boeken

Man op je lip

‘Man op je lip’ is het vervolg op ‘Inez & zo’, waarin Amsterdam-Zuid rijkeluisvrouwtje Inez wordt verlaten door haar rijke echtgenoot Oskar, en noodgedwongen met een op zijn zachst gezegd wat minder luxe leventje genoegen moet nemen. Waar ‘Inez & zo’ vooral ging over het accepteren van de scheiding en veel woede richting haar ex-man, lees je in ‘Man op je lip’ hoe het Inez vergaat als haar leventje weer een beetje op orde is.

Nou ja, op orde… De Amsterdam-Zuid rashondjes die zij uitlaat om een zakcentje te verdienen worden bruut bezwangerd door haar bastaardhond, haar puberdochter blijkt ‘het’ te doen met haar vriendje (iets waar Inez ooggetuige van is…) en ook de verschillende bedrijfjes die Inez met haar buurvrouw probeert op te zetten lopen op een mislukking uit.

Toch is ‘Man op je lip’ geen klaagzang, verre van dat zelfs. Inez heeft humor, tegen wil en dank, en lijkt een stuk leuker mens te zijn geworden dan in haar Amsterdam-Zuid tijd. Soms nog behoorlijk aan de naieve en hulpeloze kant, maar wel met haar blik richting de toekomst. Doordat het verhaal wordt afgewisseld met dagboekfragmenten van Inez, en er ook regelmatig vanuit het perspectief van een van de andere hoofdpersonen geschreven wordt, blijft het boek vaart houden en is het fijn afwisselend om te lezen.

Man op je lip – Esther Waij
ISBN 9789021801391
Uitgeverij Sijthoff
17,50 euro

Man op je lip
Bestel via Bol.com: Man op je lip
Waij, E