Boeken

Mama zei shit

Een roman over een alleenstaande moeder van drie kinderen zou zomaar in allerlei eerder beschreven scenario’s kunnen vervallen, en daarmee terecht komen ergens halverwege de lange rij boeken in dit genre. Of ze kunnen zo scherp en humoristisch geschreven zijn dat ze dat niveau ontstijgen, zoals ‘Mama zei shit’.

In dit boek maken we kennis met Caitlin, die aan de slag gaat als Lieve Lita voor een glossy voor ouders met kinderen. Kinderen in kraakheldere dure kleertjes met een voorliefde voor biologische olijvenhapjes, welteverstaan. Zij behandelt de problemen van lezers op een manier die anders is dan haar voorganger, realistischer en aardiger, wat haar al snel een trouwe schare fans oplevert. Zelfs de mannelijke lezer die haar in eerste instantie nogal gepikeerd mailt draait bij, en wordt zelfs ��n van de mannen die zich bovenmatig in Caitlin lijken te interesseren.

Hij is hierbij in goed gezelschap van Darren, een jonge televisieverkoper die naar eigen zeggen valt op ‘oudere vrouwen’, Caitlins ex-man Martin en Tom, buurman en goede vriend. Als lezer ben je tot op het laatste moment benieuwd met welke man Caitlin uiteindelijk zal eindigen, en we verklappen alvast: het slot zal je niet tegenvallen. Heerlijke kost om in 1 keer uit te lezen: herkenbaar, scherp, humoristisch en goed geschreven.

Mama zei shit – Fiona Gibson
ISBN 9789032511258
Uitgeverij De Kern
16,95 euro

Mama zei shit
Bestel via Bol.com: Mama zei shit
Fiona Gibson