Boeken Culinair

Mag ik nog een hapje?

Brave kindertjes, die keurig op hun stoel aan de eettafel blijven zitten, en vrolijk alles proberen wat jij hen voorschotelt.

Klink idyllisch, en een tikje onwaarschijnlijk, niet? Toch schijnt het te kunnen. En Francesca van Berk vertelt in haar boek ‘Mag ik nog een hapje?’ hoe. Dat moesten wij lezen!

Mag ik nog een hapje?

Francesca van Berk is bij het grote publiek beter bekend als ‘Francesca Kookt’, naar haar gelijknamige blog. In haar boek ‘Mag ik nog een hapje?’ gaat het over de culinaire opvoeding van kinderen. Zelf heeft ze er ook eentje, een zoontje van 5, die net zo lief mosselen en radijsjes als frietjes eet, zo lezen we op de achterflap. Jaloersmakend.

Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen? Dat wil ze best met de lezer delen, als ervaringsdeskundige. En al zakt de moed ons na een paar bladzijdes in de schoenen (je kind dingen leren eten begint al als het nog in je buik zit… ja, dan zijn we mooi te laat!), gaandeweg beginnen we de ‘Francesca-methode’ te ontdekken en waarderen.

Je kind betrekken bij wat er op zijn bord ligt, en het aanpassen op waar het aan toe is, qua smaakontwikkeling. Francesca vertelt precies hoe zij dat gedaan heeft, en nadrukkelijk niet hoe jij het MOET doen. Heel prettig, geen belerend toontje maar simpelweg de ervaring van een moeder die net wat meer culinair verstand heeft dan wij. Met handige tips, recepten en een steuntje in de rug voor de momenten dat je het ook even niet meer weet.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld per leeftijd en soort maaltijd en al is het handig om het helemaal te lezen, je kunt je ook simpelweg beperken tot de recepten. Want daar vind je er heel wat van in dit lekkere dikke boek, altijd voorzien van mooie (sfeer)foto’s.

We kunnen natuurlijk niet garanderen dat jouw kind als je dit boek volgt ook opeens een model-eter wordt, en morgenavond zelf om bloemkool vraagt. Maar handig is het wel, alle informatie en ervaringen die Francesca deelt in dit boek. Het proberen meer dan waard, als je het ons vraagt.

Mag ik nog een hapje? – Francesca van Berk
ISBN 9789400507258
Lev.
€19,99