Boeken

Mag ik eens in je luier kijken?

Boeken over zindelijk worden zijn er in alle soorten en maten. Maar zo’n leuke als ‘Mag ik eens in je luier kijken?’ kenden wij nog niet. Een kleine muis, met luier, is erg nieuwsgierig. Naar alle dingen in de omgeving, maar eigenlijk ook wel naar de luierinhoud van de andere dieren. ‘Mag ik er even in kijken?’ De dieren stemmen enigszins verbaasd toe.

De kleine lezer kijkt meer, sterker nog, hij of zij is degene die de luier opent. Nu klinkt dit niet fris, maar wees niet bang: we hebben het gewoon over een flapjesboek, waarbij de luiers die de dieren dragen de flapjes zijn. Achter de flapjes kun je zien dat een koe een heel andere poep doet dan een haasje, iets dat menig peuter danig zal interesseren.

Maar kleine muis… die draagt ook een luier. Wat zit daarin? Helemaal niks! Muis gaat namelijk op het potje! Het fijne aan dit boek is dat de potjes pas op de laatste bladzijde tevoorschijn komen, en een peuter het dus niet direct zal zien als (de zoveelste?) aanmoediging om op het potje te gaan. Het boek gaat vooral over poep, een geliefd gespreksonderwerp bij kinderen die zindelijk worden, en wij durven wel te voorspellen dat het tijdens het zindelijk worden absoluut één van de favoriete boeken van je peuter zal worden.

Mag ik eens in je luier kijken? – Guido van Genechten
ISBN 9789044810127
Clavis
14,95 euro

Mag ik eens in je luier kijken ?
Bestel via Bol.com: Mag ik eens in je luier kijken ?
Guido van Genechten