Boeken Celebs Fashion

Made for Each Other

Bij de titel ‘Made for Each Other’ verwacht je wellicht een waargebeurde RTL4 film, maar de ondertitel ‘Fashion and the Academy Awards’ geeft al aan dat het hier om iets heel anders gaat. Dit is hét boek voor iedereen die het geen fluit uitmaakt naar wie de Oscars gaan, maar wél precies weet wie welke jurk droeg.

Met ruim 250 bladzijdes is dit Engelstalige boek een behoorlijke pil, maar wees niet bang: het is ook veel plaatjes kijken. Helaas zijn de meeste foto’s op gewoon, niet glossy, papier gedrukt, en ook nog eens in zwart wit. In het hart van het boek vind je echter wel een kleine full colour bijlage, waarin je een paar echte toppers van jurken vindt.

Wat het boek echt de moeite waard maakt is de enorme kennis van zaken die auteur Bronwyn Cosgrave in de loop der jaren verzameld heeft. Tijdens haar werkzaamheden voor verschillende glossy’s en tvprogramma’s heeft zij zowel op mode als Oscars-gebied veel ervaring opgedaan, die zij prima kan spuien in dit boek. Hierdoor wordt het geheel soms wel wat langdradig, maar gelukkig is dit niet het soort boek waarbij je niet zo nu en dan wat oninterssante regels over kunt slaan. Skip gewoon wat je niet interessant vindt, en geniet van alle achtergrondverhalen die wel de moeite waard zijn. Filmliefhebbers en ‘non-fashionistas’ zullen waarschijnlijk gruwelen bij een boek dat de Oscars beschouwt als een veredelde modeshow, wij hebben ervan gesmuld.

Made for Each Other – Bronwyn Cosgrave
ISBN 9780747576303
Penguin Books
35,00 euro

Made For Each Other
Bestel via Bol.com: Made For Each Other
Bronwyn Cosgrave