Boeken

Luister naar me: roman met pit

luister naar me

Het pepertje op de voorkant van het boek verraadt het al: Luister naar me van Kristen Proby is een roman met pit!

Luister naar me

In Amerika is Kristen Proby een gevestigde naam, dames die houden van boeken met een sexy randje verslinden haar werk. In Nederland is zij nog wat minder bekend, maar het zou zo maar kunnen dat daar verandering in gaat komen. Luister naar me, deel 1 van de Fusion reeks, leest namelijk prima weg en kan haar ook hier een trouwe fanbase op gaan leveren.

De Fusion reeks draait om een vijftal vriendinnen die samen een restaurant runnen, Seduction. Een restaurant dat al snel mateloos populair wordt, door de prettige, licht sexy, maar zeker niet platte sfeer die er heerst. Combineer dat met de heerlijke gerechten die zij serveren, en je hebt een topper te pakken.

Eén van de eigenaressen is Addison, Addie voor intimi. Deze mooie dame heeft een liefdesleven dat nogal te wensen overlaat. Ze valt namelijk meestal op muzikanten en die lijken er alles aan te doen de reputatie van hun beroepsgroep in stand te willen houden: niet al te trouw en betrouwbaar.

En daar is Jake

Addie is zeker onder de indruk als Jake, voormalig rockster, zich aanmeldt om regelmatig in hun restaurant te komen optreden. Onder de indruk, maar ook op haar hoede. Want weer vallen voor een muzikant, zodat die haar hart kan breken: no way.

Natuurlijk voel je als lezer op je sloffen aankomen dat dit toch gaat gebeuren. Jake is namelijk niet zo maar een muzikant, het is er eentje waar je zelfs als lezer verliefd op zal worden. En dat het er tussen hem en Addie stevig aan toe gaat, dat is ook geen verrassing, gezien het pepertje op de voorkant.

Zijn er dan nog wel verrassingen te vinden in het boek? Heel eerlijk? Niet zo gek veel. De twee hebben het gezellig, zowel in bed als daarbuiten, lopen tegen hun problemen aan, het wordt even spannend of ze wel weer bij elkaar zullen komen, en vult u zelf verder maar in.

Is dat erg? Een voorspelbaar boek, daar zit je toch niet op te wachten? Vreemd genoeg maakt het in dit geval weinig uit. Kristen Proby heeft haar personages zodanig goed vormgegeven dat je als lezer gewoon verder blijft lezen, en smult van alles dat ze samen beleven. Sterker nog, we kunnen niet wachten op de volgende delen in de serie, waarin we te weten zullen komen hoe de andere vier vriendinnen aan de man zullen geraken.

Luister naar me – Kristen Proby
ISBN 9789045217031
Karakter Uitgevers
€17,99