Boeken

Lifestylelog leest Goudkust (Suzanne Vermeer)

Het is een traditie, iedere zomer en iedere winter verschijnt er een nieuw boek van Suzanne Vermeer. De zomerthriller heet dit jaar Goudkust en ligt nu in de winkels.

Ook na het overlijden van de oorspronkelijke auteur, Paul Goeken, wordt de Suzanne Vermeer traditie voortgezet. Wie de nieuwe boeken schrijft, of schrijven, wordt niet bekendgemaakt, maar duidelijk is wel dat het concept van ‘vakantiethrillers’ gevolgd wordt. Alleen de invulling is soms net een beetje anders!

In Goudkust is Fleur de vrouwelijke hoofdrolspeelster. Zij staat in Kroatië op het punt om te trouwen met haar grote liefde Tibor, en natuurlijk komen haar Nederlandse vriendinnen over om hier bij te zijn. De vriendinnen zijn echter maar matig enthousiast over Tibor, een wat afstandelijke, gladde zakenman, die Fleur wel erg weinig vrijheid lijkt te geven. Fleur wimpelt hun bezwaren weg, maar als zij vlak voor de bruiloft wordt ontvoerd, wordt duidelijk dat er toch iets aan de hand is.

Als lezer verbaast deze vroege ontvoering je wellicht. De boeken van Suzanne Vermeer staan erom bekend dat zij pas in de laatste paar bladzijdes hun ontknoping bereiken, en gaat het hele boek er nu alleen maar over hoe de vriendinnen Fleur gaan bevrijden? Zeker niet! De ontvoering is slechts het begin van een bizar verhaal, dat stukken verder gaat dan we van Suzanne Vermeer gewend zijn.

Onverwacht, en door de setting wellicht iets minder ‘vakantie-achtig’ dan we gewend zijn (al doen de beschrijvingen van de Kroatische goudkust ons goed), maar zeker spannend! Wie zijn ‘goed’, wie zijn ‘slecht’, terugkerende vragen in Suzanne Vermeer thrillers, die ook nu veelvuldig door ons hoofd spoken. Een lekker boek, misschien niet de allersterkste in de Suzanne Vermeer serie, maar zeer zeker de moeite van het lezen waard. Met spannende plotwendingen en een niet zo voor de hand liggend, en zeker niet alleen maar happy einde, is Goudkust een prima zomerthriller!

Goudkust – Suzanne Vermeer
ISBN 9789400504691
A.W. Bruna
€15,-