Boeken

Lifestylelog leest De jacht, een thriller van Patricia Snel

De jacht Patricia Snel

De illegale handel in ivoor. Klinkt niet echt als een laagdrempelig onderwerp voor een thriller, maar wat heeft Patricia Snel er een mooi en spannend boek van gemaakt!

De jacht – Patricia Snel

We geven eerlijk toe dat we bijna afhaakten bij het onderwerp. Dol op literaire thrillers, maar dit klonk wel als behoorlijk zware, politieke kost. En deels is het dat ook wel. Patricia Snel windt er geen doekjes om, en geen lezer kan de corruptie, dreiging en vriendjespolitiek in Congo ontgaan. Maar dit boek is zo veel meer!

De hoofdpersoon, Eva, is een journaliste die naar Congo wordt gestuurd om een uitgebreide reportage te maken voor een glossy reismagazine. Een lekkere klus! Ter plekke logeert ze op zijn verzoek bij de familie van de fotograaf van de reportage, Laurent. Zijn blanke familie woont op een schitterend landgoed, en heeft veel connecties in dit bijzondere land.

Maar Eva is journaliste in hart en nieren, en haar bekruipt steeds vaker het gevoel dat het lovende stuk dat zij voor de glossy moet schrijven, bepaald niet overeenkomt met de dagelijkse realiteit. Een gevoel dat alleen maar wordt versterkt als Wiek, een activist die zich inzet om de handel in ivoor te stoppen, verdwijnt. Toevallig? Of wist hij teveel? Hoe graag Eva het ook zou willen, zijn verdwijning en de zaken die hij op het spoor leek te zijn laten haar niet los. Maar daar maakt ze zelf geen vrienden mee, in een wereld waar alles anders is dan het lijkt.

Patricia Snel heeft zich in het land en de materie verdiept, dat spat van iedere bladzijde af. Juist daardoor is De jacht zo’n sterk boek geworden, gebaseerd op feiten en realiteit, gecombineerd met een bloedstollend spannend verhaal. Een prachtige thriller!

De jacht – Patricia Snel
ISBN 9789048818853
Mistral
16,95 euro