Boeken

Life's too f***king short

Het leven is veel te kort voor allerlei onbelangrijke zaken, waar wij ons toch dagelijks mee bezighouden. Janet Street-Porter, in Engeland een bekend journalist en columnist, zet er, op haar eigen, zeer directe manier, een aantal op een rijtje.

Waar is het leven allemaal te kort voor, aldus Janet? Om 100 euro aan dagcreme uit te geven. Om naar maatje 34 te streven. Om met vervelende mensen om te gaan. Om een modeslaaf te zijn. Om als een tv-kok te willen koken. Zo maar wat voorbeelden, die zij haarfijn beargumenteert. Niet om nu de cosmeticaindustrie of modewereld direct de nek om te willen draaien, maar vooral om jou in te laten zien dat het niet je omgeving, maar jijzelf bent die bepaalt hoe je leven eruit ziet.

Je niks aantrekken van je omgeving, jezelf voorop stellen en ophouden om te streven perfect te zijn. Op zich allemaal goede plannen, maar in ‘Life’s too f***king short’ soms wel erg kort door de bocht, en zelfs een beetje belerend, gebracht. Ons advies: lees het boek en doe er je voordeel mee, maar beslis vooral zelf in hoeverre je deze ‘leefregels’ op wilt volgen. Overigens wel een perfect boek om cadeau te doen aan die ene vriendin die altijd en eeuwig bevestiging zoekt en in de stress schiet als er eens iets niet zo perfect gaat…

Life’s too f***king short – Janet Street-Porter
ISBN 9789047506675
Unieboek
19,95 euro