Boeken

Liever verliefd: fijne feelgood van Sophie Kinsella

Liever verliefd

Sophie Kinsella ken je vast en zeker van de bekende Shopaholic boeken. In Liever verliefd laat ze je kennismaken met Ava, wederom een fijn herkenbare, licht chaotische vrouw die de ware liefde gevonden denkt te hebben.

Het lijkt wel een sprookje!

Ava leert op een schrijversretraite in Italië een bijzonder leuke man kennen. Hoe hij heet, dat weet ze niet. Voorwaarde van de retraite is namelijk dat de deelnemers geen echt persoonlijk contact hebben, en elkaars echte namen niet kennen. Ze zijn er om even weg te zijn van de werkelijkheid, om hun inspiratie de vrije loop te laten. Dagelijkse beslommeringen en te veel bezig zijn met elkaar zou dat belemmeren.

Toch zijn Ava, die zich ter plekke Aria noemt, en Dutch, de schuilnaam van de man in kwestie, juist behoorlijk veel met elkaar bezig. Het is liefde op het eerste gezicht, ze beleven prachtige dagen. Voelen elkaar compleet aan, hebben geweldige gesprekken over van alles en nog wat. Maar niet over zichzelf, zo is de afspraak. Ze kennen elkaars namen niet, weten niet van elkaar of ze zelfs maar in hetzelfde land wonen. De aantrekkingskracht, het bij elkaar horen, is echter zo sterk, dat dit soort triviale zaken er ook helemaal niet toe lijken te doen.

Back to reality!

Als de retraite tot een einde komt, lijkt het alleen maar beter te worden: Ava en Matt, inmiddels gebruiken ze hun eigen namen weer, blijken niet alleen in hetzelfde land, maar zelfs in dezelfde stad te wonen. Te mooi om waar te zijn!

En dat blijkt het ook te zijn… Want zoals dat gaat met vakantieliefdes, blijkt het thuis toch een stukje lastiger om gelukkig te blijven. Nu hun normale leven weer roept, en Ava en Matt als het gaat om dagelijkse dingen van elkaar blijken te verschillen als dag en nacht, lopen de irritaties al snel hoog op. Is het dan echt te mooi om waar te zijn? Een sprookje dat in Italië helemaal klopte, maar in Londen niet blijkt te werken?

Alhoewel het verhaal wellicht wat zoet over kan komen, is Liever verliefd allesbehalve dat. En dat komt in zijn geheel door het komische talent van Sophie Kinsella. Zij is perfect in staat om personages tot leven te wekken, er echte mensen van te maken. Ze in situaties terecht te laten komen die tegelijk pijnlijk en hilarisch zijn. Dat maakt dit boek niet alleen romantisch, en soms ook helemaal niet, maar ook behoorlijk grappig en dankzij de heerlijke personages ook prettig herkenbaar. Een ideale romantische komedie!

Liever verliefd – Sophie Kinsella
ISBN 9789044361018
The House of Books
22,99 euro