Boeken

Liegbeest: wie haat wie?

Liegbeest Jet van Vuuren

Liegbeest is de nieuwe thriller van Jet van Vuuren. Een bijzonder boek, waarin werkelijk niemand te vertrouwen valt.

Betrouwbaar

Voormalig corpsbal Jochem zoekt een betrouwbare schoonmaakster voor een weekend weg met zijn ‘vrinden’, hun lustrumweekend. Hij zoekt een betrouwbare dame, eentje die geheimen voor zich kan houden. De weekends met de mannen onder elkaar kunnen nogal uit de hand lopen namelijk, en er is iemand nodig die de rotzooi op kan ruimen. Letterlijk en figuurlijk.

Via zijn trouwe secretaresse Roos komt hij bij Hannah terecht. Keurige, wat kleurloze dame die perfect geschikt lijkt voor deze goedbetaalde job. Eén probleempje: Hannah spreekt niet de waarheid. Net als Roos. En Jochem zelf. En oh ja, ook zijn corpsvriendjes liegen wat af.

Motief

Hannah heeft zo haar motieven om dichtbij Jochem en zijn vrienden in de buurt te komen. Zij waren het die haar broer jaren geleden de dood injoegen. Als er dodelijke ongelukken met de heren beginnen te gebeuren, lijkt Hannah in eerste instantie dan ook de logische dader. Zij heeft een motief.

Maar niet alleen Hannah heeft zo haar geheimen, en haar motieven. Ook Roos heeft op zijn minst een driedubbele agenda. Om over Jochem zelf, die als advocaat in schimmige zaakjes terecht is gekomen, en zijn vrienden (geen haar beter) maar te zwijgen.

Liegbeest

Bij wie is de haat het grootst? En wie is het slimst? Wie is dader, wie is slachtoffer? En valt daar eigenlijk wel een onderscheid tussen te maken?

In een boek waarin werkelijk iedereen liegt, en niemand te vertrouwen valt, is het lastig om als lezer te voorspellen wat er te gebeuren staat. Wie aan het langste eind zal trekken, wie aan het kortste. Dat maakt Liegbeest een ontzettend originele, tot het eind toe spannende thriller. De spanning wordt nooit bloedstollend, maar is wel altijd voelbaar, en dat maakt dat Liegbeest je vanaf de eerste pagina weet te grijpen.

Liegbeest – Jet van Vuuren
ISBN 9789045218717
Karakter
€15,99