Boeken

Levenslessen van Winnie de Poeh

Het leven kan soms zo ingewikkeld lijken, terwijl het eigenlijk allemaal best simpel is. Tenminste, volgens Winnie de Poeh en zijn vriendjes. De wereldberoemde klassieke verhaaltjes uit het Honderd-Bunders-Bos zijn niet alleen vermakelijk, ze bevatten vaak ook nog eens verbluffend eenvoudige wijsheden.

In ‘Levenslessen van Winnie de Poeh’ zijn een aantal citaten uit de boeken van Poeh verzameld. Treffende uitspraken, manieren om met problemen om te gaan of herkenbare situaties. Zoals Poeh, die soms graag even alleen is op zijn ‘Denkplek’. Of mopperende Iejoor, die zich erg eenzaam voelt maar eigenlijk ook wel moet toegeven dat dat een beetje zijn eigen schuld is.

Al deze citaten worden gevolgd door een uitleg die iets minder ‘Poehachtig’ en wat meer ‘dagelijks leven’ is. Eenzame Iejoor krijgt een vriendelijk schopje onder zijn kont om zelf ook eens zijn sociale contacten te onderhouden bijvoorbeeld, en ook jij als lezer krijgt dit advies medegedeeld. Of het nut van een rustige ‘Denkplek’, niet alleen voor Poeh maar ook vooral voor jezelf.

Dit boek is (ook door de klassieke illustraties) leuk om te lezen en/of hebben voor iedere Poeh-fan, maar ook voor een ieder die geen behoefte heeft aan zware psychologische zelfhulpboeken, maar zo nu en dan wel wat goede tips en een steuntje in de rug kan gebruiken. Het is ongelooflijk hoeveel je kunt leren van zo’n rare oude beer…

Levenslessen van Winnie de Poeh – Janette Marshall
ISBN 9789047500094
Uitgeverij Van Goor
14,95 euro

Levenslessen van Winnie de Poeh
Bestel via Bol.com: Levenslessen van Winnie de Poeh
J. Marshall