Boeken Favourites

Lekker sporten

Iets teveel gegeten tijdens je vakantie? Tijd om weer eens te gaan sporten! Maar dan wel op een manier die leuk is, én leuk blijft. Dat is althans de insteek van het boekje ‘Lekker sporten: Zo motiveer je jezelf om te gaan en te blijven sporten’ van Marianne van der Sluis.

Het compacte boekje biedt je een steuntje in de rug als je hebt besloten te gaan sporten. Marianne van der Sluis is fysiotherapeur en psycholoog, en combineert deze twee vakgebieden door niet alleen bewegingstips te geven, maar vooral ook motivatietips. Het boekje bevat drie stappen: ‘Wat is je doel?’, ‘Verbind jezelf met het doel’ en ‘Je doel bereiken’. Deze manier helpt je om op een rijtje te krijgen wat je wilt bereiken met het sporten en hoe je dit vol kunt houden. Veel praktische tips (maak je doelen meetbaar!), maar bijvoorbeeld ook een valkuilencheck: vul hem in, en je ontdekt waar jouw zwakke punten qua motivatie liggen.

‘Lekker sporten’ is een praktisch boek, waarin steeds duidelijk is dat jij uiteindelijk degene bent die het moet doen. Geen dikke pil, waardoor je het daadwerkelijke sporten steeds kunt uitstellen omdat je het boek nog niet uit hebt, maar een praktische gids waarmee je direct aan de slag kan. Goed zijn ook de vragen die je moet beantwoorden, zowel in je hoofd als op papier. Ze dwingen je na te denken over je motivatie en doelen, en zorgen ervoor dat je die op moeilijke momenten nog eens terug kunt lezen. Handige stok achter de deur!

Lekker sporten – Zo motiveer je jezelf om te gaan en te blijven sporten – Marianne van der Sluis
ISBN 9789081321921
Uitgeverij FitMind
12,95 euro

Lekker Sporten / druk ND
Bestel via Bol.com: Lekker Sporten / druk ND
Marianne van der Sluis