Boeken Kids

Laat je kind deze zomer lekker lezen!

kinderboeken

Op zoek naar leuke boeken voor je kind(eren)? Wij geven tips!

Blijven lezen!

Heeft jouw kind dit schooljaar ook zo hard geoefend op lezen? Zorg er dan voor dat het ook in de zomervakantie blijft lezen. Kinderen die in de vakantie geen boek aanraken zakken rustig 1 of meerdere leesniveaus, en da’s zonde van al die moeite.

Geen straf

Gelukkig is een boek lezen helemaal geen straf, zeker niet met al die leuke kinderboeken die te koop zijn. Wij zetten een aantal van onze favoriete titels voor je op een rijtje.

dierenpraattv doeboek

Doeboek!

Wie heeft er geen herinneringen aan van die lekkere dikke doeboeken, waar je heel de zomervakantie mee bezig was? De doeboeken zijn weer helemaal terug van weggeweest, en liggen volop in de winkels. Goede trend!

Is je kind dol op dieren, dan is het DierenpraatTV Doeboek van Britt Dekker en Richard Versluis het allerleukst. Hierin vind je echt alles over dieren, van een safari in de achtertuin tot tips voor de verzorging van je dier. En natuurlijk volop puzzels, testjes, kleurplaten en nog veel meer.

Nog meer dieren

Nog meer dieren, maar dan voor iets jongere kinderen, vind je in Het Dikke Dierenboek van Marianne Busser en Ron Schröder. Een lekker groot boek met vrolijke illustraties, vol versjes en weetjes over dieren.

Dit boek is geschikt voor verschillende leeftijden, en werkt ook goed als je meerdere kinderen hebt. De jongste kinderen zullen vooral de versjes erg leuk vinden, die laten zich ook prima voorlezen. Kinderen die zelf al goed kunnen lezen zullen zich vol op de bijzondere weetjes storten.

timo en de oppasninja

Lekker leesboek

Kinderen die zich het liefst helemaal in een boek storten, en dol zijn op spannende, en tegelijk grappige verhalen, komen ook prima aan hun trekken. Wij tippen Timo en de oppasninja gaan nog even op vakantie. Dit boek is deel 3 in de Timo en de oppasninja reeks, en leest het best als de eerdere delen ook gelezen zijn, maar valt door de korte introductie aan het begin van het boek ook prima los te lezen.

Het boek is geschikt voor kinderen die goed zelfstandig kunnen lezen (vanaf ongeveer 8 jaar), en is echt leuk en origineel. Het thema ‘vakantie’ maakt het in deze tijd van het jaar uiteraard extra herkenbaar.