Boeken

Kus me dan!, het nieuwe boek van Rachel Gibson

Kus me dan! Rachel Gibson

Rachel Gibson is een bekende naam voor vrouwen die van romans houden met een vleugje humor en stoom. Wij lazen haar nieuwe boek, Kus me dan!. Zal dit ook weer zo’n bestseller worden?

Kus me dan!

Kus me dan! is het verhaal van Vivien Leigh Rochet. Nu een beroemd actrice, slank en succesvol. Vroeger een iets te dikkig meisje, dat met haar moeder in het zuiden van de VS werkte bij een gegoede familie, bestaande uit een hooghartige vrouw des huizes en haar twee zoons, waar Vivien het bepaald niet mee kon vinden.

Hoe het er destijds aan toe ging lees je in de dagboekfragmenten van de jonge Vivien, waarin je een inkijkje krijgt in het leven van destijds. Vaak grappig, soms ook een tikkeltje hartverscheurend. We zien het jonge meisje zo goed mogelijk omgaan met de ‘buien’ van haar moeder, die manisch depressief is. Niet altijd makkelijk! En dan zijn er ook nog die twee verschrikkelijke jongens, Spence en Henry, die haar het leven zuur maken.

Het heden

De dagboekfragmenten duiken af en toe op, maar het verhaal speelt zich toch vooral af in het heden. Het heden, waarin Vivien onverwacht de begrafenis van haar moeder moet regelen. En dus terug moet keren in haar geboortestreek, en alles wat ze daar achter had gelaten. Inclusief Henry, die niet meer die blaag van vroeger lijkt te zijn. Kan het zomaar zo zijn dat er iets moois opbloeit tussen hem en Vivien? Of blijkt Viviens voorgevoel als een kind, toen ze hem Enge Henry noemde, toch te kloppen?

Aardig

Kus me dan! is een aardige roman, die ons net iets minder weet te boeien dan de vorige Rachel Gibsons. Dat zegt iets over dit boek, maar zeker ook over het eerdere werk van Rachel Gibson: na een aantal bestsellers zijn de verwachtingen misschien iets te hooggespannen. Luchtig leesvoer, met net iets minder oog voor detail en uitgewerkte karakters dan we gehoopt hadden. Niks mis mee, maar geen boek dat we (in tegenstelling tot eerdere titels van deze auteur) nog eens zullen herlezen.

Kus me dan! – Rachel Gibson
ISBN 9789045211480
Karakter Uitgevers
€14,99