Boeken

Ik ben een kunstenaar / Jij bent een kunstenaar

‘Ik ben een kunstenaar’ en ‘Jij bent een kunstenaar’ zijn twee boeken die je eigenlijk samen zou moeten kopen.

‘Ik ben een kunstenaar’ is een leuk (voor)leesboek, terwijl ‘Jij bent een kunstenaar’ juist een doeboek is, vol met stickers. Ze vormen samen de perfecte combinatie, zeker voor creatieve kinderen.

Ik ben een kunstenaar

Ik ben een kunstenaar is een boek met mooie grote afbeeldingen, waar jonge kinderen zich vast en zeker in zullen herkennen. En hun ouders trouwens ook. Want kinderen, die maken graag mooie dingen. Of dat nu op papier is of op de muur, om maar eens wat te noemen, het is kunst, en dat moet je respecteren. Als een volwassene zegt dat iets kunst is wordt dat toch ook serieus genomen, ook al ziet het er raar uit? Nou dan!

Ben je klein en kunstzinnig dan is er wel een probleempje: je moeder. Die vindt niet alles wat je doet even leuk. Zeker niet als het meubilair, de muren of zelfs de kat eraan moet geloven. Gelukkig weet de kleine kunstenaar in dit boek wel een oplossing: een meesterwerk, speciaal voor mama!

‘Ik ben een kunstenaar’ is een grappig boek, waarin de serieuze Kunst met een grote K opeens vrij belachelijk lijkt te zijn als je de volwassen kunstenaar vervangt door een kleine. Knap, hoe dit boek voor jonge kinderen een dikke vette knipoog bevat naar de serieuze kunstscene.

Ik ben een kunstenaar – Marta Altés
ISBN 9789047707754
Lemniscaat
€13,95

Jij bent een kunstenaar

Jij bent een kunstenaar

Heeft je kind inspiratie gekregen van dit leuke boek, en wil het zelf aan de slag? Dan doe je er, om je muren te sparen, wijs aan om ook het bijpassende doeboek aan te schaffen. Hierin krijgt je kind tips van Marta Altés, die zelf aan de kunstacademie studeerde, om zelf mooie kunstwerken te maken. Gewoon, in het boek, want daarin mag je lekker kleuren.

Het doeboek heeft dezelfde grappige toon als het (voor)leesboek, maar ondertussen steekt je kind er ook nog echt wat van op. Extra leuk zijn de vele stickers, zodat je kind ook als het (nog) niet zo goed kan tekenen de mooiste kunstwerken in elkaar kan zetten.

Jij bent een kunstenaar

Jij bent een kunstenaar – Marta Altés
ISBN 9789044707561
Lemniscaat
€12,50