Boeken

Krachtvoer

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van eten en snoepen, maar er zijn maar weinig kinderboeken waarin aandacht wordt besteed aan opvallende, afwijkende eetgewoontes bij kinderen.
Krachtvoer, geschreven door Antoinette Hertsenberg, gaat over een jongetje, Klaas, dat vegetarisch eet, best bijzonder. En dus vinden zijn vriendjes het maar raar. Klaas zijn hele familie eet geen vlees. Zij willen niet dat er dieren worden gedood om voor hen als voedsel te dienen, en vinden het zonde dat er om de vleesproductie in stand te houden zoveel dieren worden gefokt. Die eten ook nog eens veel granen, terwijl er veel kinderen op de wereld zijn die geen of weinig granen kunnen eten.

In dit boek wordt uitgelegd wat de beweegredenen (kunnen) zijn om vegetariƫr te worden. Een handig boek om voor te lezen als je in jouw gezin ook vegetarisch eet, of om mee te geven naar school om dit uit te leggen aan de klas. Ook prima geschikt om een discussie mee op te starten met iets grotere kinderen. Het boek belicht vooral de voordelen van vegetarisch leven, en kan tot interessante discussies leiden met kinderen (en ouders) die wel vlees eten.

Krachtvoer – Antoinette Hertsenberg & Len Munnik
ISBN 9789061129189
Karakter Uitgevers
14,95 euro

Krachtvoer
Bestel via Bol.com: Krachtvoer
Hertsenberg, A.