Boeken Culinair

Kookboek voor meisjes van 8 tot 88

Al doen er best wat mannen hun best, koken is van oudsher toch iets ‘voor vrouwen’. Wat er wordt gekookt, dat verschilt niet alleen per persoon en smaak, maar ook per generatie. Gerechten die onze oma’s koken vinden wij hopeloos ouderwets, terwijl onze dochters waarschijnlijk weer heel wat anders op tafel zullen zetten dan wij. Allerlei alledaagse recepten, verdeeld over allerlei generaties en types, vind je in ‘Kookboek voor meisjes van 8 tot 88’.

In tegenstelling tot veel kookboeken, is deze variant ook vooral een fijn ‘kijkboek’. Natuurlijk gaat het om de recepten, maar de gebruikte foto’s zouden in menig glossy niet misstaan. Doordat er is gekozen voor een verdeling in allerlei soorten ‘meisjes’ kies je je gerechten niet perse op basis van de ingrediĆ«nten, maar meer op ’type’ uit. Zie je jezelf als een brutaal meisje, viswijf, verliefd meisje, meisje van de camping, theetante of eigenlijk meer als ‘geen echt meisje’? Je vindt de bij jou passende gerechten gemakkelijk!

Het aantal gerechten, verspreid over 320 pagina’s, is eindeloos en passend voor iedere gelegenheid en soort kok. De uitleg is simpel en duidelijk, waarbij van de ‘keukenprinsessen’ natuurlijk andere vaardigheden worden verwachten dan van de ‘geen echte meisjes’. Een boek met een originele invalshoek dat ja-ren meekan. Leuk om, al dan niet aan jezelf cadeau te geven!

Bij wijze van voorproefje mogen wij je alvast het recept voor ‘Snelle boerenkool uit de oven’ dat je in dit boek vindt verklappen. Klik HIER en koken maar!

Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 – Mirjam van der Rijst en Marcel van Driel
ISBN 9789057673283
mo’media
29,95 euro (na 31-12-2008 34,95 euro)

Kookboek voor meisjes van 8 tot 88
Bestel via Bol.com: Kookboek voor meisjes van 8 tot 88
M. van der Rijst & M. van Driel