Boeken

Kom terug bij mij

‘Kom terug bij mij’ begint met een thema dat niet uniek is voor een roman: een vrouw, Anna, is in de steek gelaten door haar man, Aidan. Ze verblijft tijdelijk bij haar ouders om geestelijk en lichamelijk bij te komen van de wonden die dat bij haar heeft achtergelaten. Fysieke wonden, zo blijkt al snel, en als lezer vraag je je een pagina of 160 af wat er met er aan de hand is. Heeft hij haar mishandeld? Gedreigd haar te verlaten, waarop zij een zelfmoordpoging heeft gedaan?

Hoe dan ook, na een tijdje is Anna het wel zat daar bij haar ouders op de bank en ze besluit haar oude leven in New York weer op te gaan pakken. Ze vertrekt naar het appartement dat zij met Aidan bewoonde, en hoopt met heel haar hart dat ook hij snel weer zijn intrek zal nemen daar. Ze belt en mailt hem regelmatig, in de hoop dat hij snel iets van zich laat horen. Maar het blijft stil, en Anna vraagt zich steeds meer af waarom hij nou toch niks van zich laat horen…

‘Kom terug bij mij’ is een boek dat je niet te snel weg moet leggen. Het verhaal is zo goed opgebouwd, dat je in het begin namelijk totaal niet in de gaten hebt dat je hier niet zomaar een liefdesroman te pakken hebt, maar iets dat veel verder gaat. Mooi, heel mooi.

Kom terug bij mij – Marian Keyes
ISBN 9789044318814
The House of Books
17,90 euro

Kom terug bij mij
Bestel via Bol.com: Kom terug bij mij
Marian Keyes