Boeken Culinair

Koken met mosterd

Een flinke lik mosterd over de worst, dat kennen we in Nederland allemaal wel. Maar echt uitgebreid koken met mosterd, dat wordt maar weinig gedaan. Terwijl er toch zoveel recepten te bedenken zijn waarin je dit goedje kunt verwerken. In het boek ‘Koken met mosterd’ zijn 56 van dit soort recepten gebundeld.

Met het ‘lekker bij de worst’ imago nog in onze gedachten, slaan we het boek open. Maar wat we aantreffen is bepaald geen knak-of rookworst! Viskoekjes, toast met krabsalade, gevulde kalfslapjes, verschillende soepen en nog veel meer… onze mond valt open! De grote hoeveelheid vis en ook vegetarische gerechten, maar ook het feit dat er gerechten uit alle windstreken voorbij komen, maakt dit boek prima geschikt voor een groot publiek. In het ene gerecht is de rol van de mosterd wat groter dan in het andere, maar vrijwel altijd geldt dat de mosterd slechts 1 van de vele ingrediënten is, zodat de smaak niet al te overheersend is.

‘Koken met mosterd’ is, ook vanwege de pagina’s die zijn ingeruimd voor wat achtergrondinformatie over mosterd, natuurlijk een perfect boek voor mosterdliefhebbers. Maar ook iets minder grote fans kunnen flink aan de slag met alle recepten. Bekende gerechten krijgen door de toevoeging van mosterd nét wat meer pit, en zo kom je toch nog eens door dat eeuwig aanwezige (maar nooit leegrakende) potje wat normaal alleen bij de worst erbij wordt gepakt heen. Een origineel boek, met een mooie vormgeving en niet al te lastige recepten.

Koken met mosterd – Thea Spierings
ISBN 9789087240332
Miller
14,95 euro

Koken met mosterd
Bestel via Bol.com: Koken met mosterd