Boeken Fashion

Kleur in je kast

Kleur in je kast

Grijp jij in een kledingwinkel ook meestal naar zwart? Heb je geen idee welke kleur jou goed staat? Dan moet je Kleur in je kast lezen!

Zwart

Het is zo verleidelijk. Zwart staat altijd. Het kleedt af, is overal mee te combineren, en raakt nooit uit de mode. Trek de kledingkast van de gemiddelde vrouw open, en je treft er heel wat zwarte kledingstukken in aan. Lekker veilig. Maar ook zonde! Want als je je er een klein beetje in verdiept, zijn er kleuren die je veel beter staan.

Kleur in je kast

Maar hoe breng je kleur in je kast? Door allereerst eens uit te zoeken wélke kleur je precies moet hebben. Want waar de een er prachtig uitziet in roze, verandert de ander in een bleek aftreksel van zichzelf. Hoe komt dat toch? En hoe kom je erachter welke kleuren jij moet hebben?

Sarah Miny kan je daar alles over vertellen, en doet dat ook, in haar boek Kleur in je kast. Ze voert vanuit haar boek een kleine kleuranalyse op je uit. Ben je een lente, herfst, zomer of winter type? Als je dat weet, en dat weet je als je het boek netjes doorwerkt, weet je ook in basis welke kleuren je kunt dragen. Met de deskundige hulp van Sarah (of Saar, haar eigen kleur-en stijladvies zaak heet Saar Styling) leer je ook je make-up en accessoires hierop af te stemmen.

Aan de slag!

Kleur in je kast is niet een boek dat je simpelweg leest. Je moet er echt mee aan de slag. Door middel van testjes kom je erachter wat voor kleurtype je bent, maar dan ben je er nog niet. Per type is er een kleurenpallet opgesteld (handig, op een compacte kaart die je in je tas kunt stoppen als je gaat shoppen!), waarmee je kunt checken of de kleding en make-up die je nu draagt een beetje matchen met wat jou goed staat. Zeker de moeite waard om eens kritisch naar je garderobe en make-up te kijken, zeker als je zelf al het gevoel hebt dat niet alles je even goed staat.

Saar is praktisch, aardig en to the point. Voor ieder type is er een deel van het boek ingeruimd, waarin je volop inspiratie, do’s en dont’s vindt. Zet het boek na de eerste keer doorwerken in je kast, en pak het er zo nu en dan bij om jezelf weer even op het juiste kleurenpad te krijgen.

Kleur in je kast – Sarah Miny
ISBN 9789401417327
Lannoo
€19,99