Boeken

Kleine Leon bij de dokter

Naar de dokter gaan is voor peutertjes reuze spannend. Een vreemde man of vrouw in een witte jas die aan je lijfje zit en in je oortjes wil kijken: leg aan een amper tweejarige maar eens uit waarom dat nou weer zo nodig moet. Een beetje voorbereiding op een doktersbezoek is dan ook meer dan welkom, en een leuk boekje kan daarbij helpen.

‘Kleine Leon bij de dokter’ van Linne Bie is zo’n boekje, en wat ons betreft een bijzonder goed geslaagd exemplaar. Leon is een dapper klein jongetje dat een bezoek brengt aan de (consultatiebureau)arts. Kleertjes uittrekken, oortjes kijken en hartje luisteren: Leon moet het hele programma doorlopen, net als zijn beer. Aan de tekeningen kun je duidelijk zien dat hij dat allemaal best spannend vindt, maar hij houdt zich goed. Maar bij het prikje, dat ook op het programma staat, moet hij wel even huilen.

Een zeer realistisch en aandoenlijk boekje dat eigenlijk niet mag ontbreken in de boekenkast. Door de duidelijke tekeningen en de begeleidende, geruststellende tekst, kan het een fijn houvast vormen voor ukkies die naar de dokter moeten.

Kleine Leon bij de dokter – Linne Bie
ISBN 9789044807028
Clavis Uitgeverij
8,95 euro

Kleine Leon bij de dokter
Bestel via Bol.com: Kleine Leon bij de dokter
L. Bie