Boeken

Kleine Handjes viert Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land, en dat betekent dat de boekwinkels ook weer gevuld zijn met nieuwe boeken over de Goedheiligman. Onbetwist het allerleukste boek voor jonge Sintfans (vanaf pakweg 3 jaar) is het boek ‘Sinterklaas’ uit de Kleine Handjes serie.
 
Dit stevige kartonboekje vertelt allereerst de ‘verschijnselen’ rondom Sinterklaas in een notendop: de aankomst met de stoomboot, de kinderen die de Sint een handje mogen geven, het schoentje zetten en Sint en Piet die de daken op gaan om alle kinderen van een cadeautje te voorzien. Dat is al erg leuk voor peuters, zij krijgen zo kort, bondig en bovenal begrijpelijk uitgelegd wat er te gebeuren staat de komende tijd.
 

Extra leuk is dat bij het boek 17 magneetjes met een tekening erop zijn geleverd. In de tekst van het boek zijn een aantal worden geelgedrukt, en het zijn deze woorden die corresponderen met 1 van de magneetjes. Tijdens het voorlezen kan het kind het juiste magneetje opzoeken, en zelf een plekje geven op de bijpassende pagina. De muts van Zwarte Piet, het glaasje water voor het paard en natuurlijk de pakjes, ze moeten allemaal hun weg nog vinden in dit boek. Erg leuk, en zeer geschikt voor de doelgroep! 

Kleine Handjes Sinterklaas – Kathleen Amant
ISBN 9789002234606
Standaard Uitgeverij
8,95 euro

Kleine Handjes Sinterklaas
Bestel via Bol.com: Kleine Handjes Sinterklaas
Kathleen Amant