Boeken Culinair

Kleine gele citroenen

Het zit Agnes niet mee: op 1 en dezelfde dag krijgt ze haar ontslag, nadat haar baas haar heeft geprobeerd aan te randen, en wordt ze gedumpt door haar vriend. Wat nu? Omdat er toch brood op de plank moet komen besluit ze een baantje als serveerster aan te nemen in een groezelig Italiaans restaurant, iets wat niet echt past in haar tot nu toe opwaartse carrière in de horeca. Gelukkig loopt ze dan oude vriend Kalle tegen het lijf, die druk bezig is zijn eigen restaurant op te richten. Hij biedt haar een baan aan, die Agnes na enige twijfel met beide handen aanpakt.

Maar een nieuw restaurant succesvol zien te maken: dat valt nog niet mee. Ondanks de goede gerechten en tevreden gasten zit het restaurant verre van vol, en er lijkt maar één persoon te zijn die daar verandering in kan brengen: Lola. Lola schrijft recensies over restaurants in een grote krant, en zij kan een zaak maken of breken. Vanaf het moment dat haar bezoek is aangekondigd werken Agnes en haar collega’s zich continue rot, want ze weten niet hoe Lola eruit zien en wanneer zij langskomt.

Het boek komt wat traag op gang en is soms wat voorspelbaar, maar weet je uiteindelijk toch in haar greep te krijgen. Ben je eenmaal halverwege, dan kun je bijna niet wachten tot je het boek uit hebt en dus weet hoe het af gaat lopen. Op het moment dat je de laatste bladzijde dan uiteindelijk omslaat zou je willen dat het verhaal nog hoofdstukkenlang door zou gaan.

Kleine gele citroenen – Kajsa Ingemarsson
ISBN 9789032510817
Uitgeverij De Kern
16,95 euro

Kleine gele citroenen
Bestel via Bol.com: Kleine gele citroenen
Ingemarsson, K.