Boeken

Kindertijd: een nostalgisch doe-boek

Normaal gesproken worden boeken over je kindertijd door je ouders ingevuld. In Kindertijd kunnen je kinderen later zelf aan de slag.

Kindertijd

Kindertijd is een boek dat je je kind cadeau doet. Je kunt het hier en daar al een klein beetje invullen, bijvoorbeeld door het geboortekaartje van je kind erin te plakken, maar de bedoeling is dat je kind er later zelf mee aan de slag gaat.

In dit doe-boek mag namelijk volop geschreven, getekend en geplakt worden. Het hoeft niet in één keer ingevuld te worden, het is een document dat zich steeds wat verder kan vullen. Je kind heeft jouw hulp er wel bij nodig, want vaak wordt er gevraagd naar de opvattingen ervaringen van de ouders.

Welke namen hadden jullie in gedachten toen jullie een kindje verwachtten? Welke goede raad kregen jullie zoal, en welke heb je ook echt in de praktijk gebracht? En hoe was je kind als baby? Allemaal vragen die langs komen en waar je kind, nu of later, mee aan de slag kan.

Nostalgisch

Klinkt het als een ‘gewoon’ invulboek, maar dan door het kind? Dan heb je Kindertijd duidelijk nog niet bekeken. De nostalgie druipt er vanaf! Het begint al bij de kaft, en we kunnen je verzekeren, van binnen wordt het nog beter. Oude prenten, vaak uit de tijd dat de hedendaagse ouders zelf nog kinderen waren, of nog niet eens geboren. Prachtig vormgegeven, het boek voelt meteen gezellig en vertrouwd aan.

Daarnaast draait het beslist niet alleen maar om weetjes. Je kind mag er een collage met de beginletter van zijn naam in maken, of op zoek naar de oudste babyfoto van de familie. Het zijn dit soort opdrachten die ervoor zorgen dat Kindertijd onderscheidend is, en veel waardevollere, uniekere informatie bevat dan welk herinneringsboek dan ook. Mooi!

Kindertijd – Brunhilde Borms & Leen Depooter
EAN 9789401421072
Lannoo
€14,99