Boeken

Kinderen van de hemel

Kristine, Celecte en Juliana groeien op in de sekte The Children of God. Een ‘geloof’ dat liefde predikt, maar in de praktijk blijkt neer te komen op incest, misbruik en geweld. Al sinds de peuterleeftijd dienen zij ‘afspraakjes’ te maken met jongens en volwassen mannen, en hen hun ‘liefde’ te geven. Een enigszins wereldvreemde groep mensen volgt klakkeloos hun leider, die hen voorbereidt op het einde der tijden. Volgelingen wordt een mooi plekje in de hemel belooft, maar dan moeten zij wel precies doen wat hij zegt. En dus doen zij dat, ook de kinderen.

Wanneer zij opgroeien beginnen zij zich echter langzaamaan te verzetten tegen de sekte, en wanneer de moeder van 2 van de meisjes uit de sekte treedt, weten ook zij te ontsnappen. Hun herinneringen schrijven zij op in het boek Kinderen van de hemel, waarin je als lezer de gruweldaden van dichtbij maakt. Dat dat zeer indrukwekkend is zal geen verrassing zijn.

De zusjes doen om de beurt hun verhaal, wat soms voor wat verwarring zorgt. Wie was er ook al weer aan het woord, en wie was ook al weer haar moeder en waar woonde zij? Ook zorgt het 1 voor 1 vertellen ervoor dat met name het eerste verhaal, dat van Celeste, het meeste indruk maakt. Zij beschrijft vrijwel haar gehele gruwelijke leven in de sekte, wat zo schokkend is dat de verhalen van haar zussen die hierop volgen minder indruk maken. Toch is het boek een boeiend geheel, en is met name het deel waarin de zussen 1 voor 1 beschrijven hoe zij zich los wisten te maken van de sekte, en probeerden een normaal leven op te bouwen ook zeer de moeite waard. Geen boek om vrolijk van te worden, wel een stevige waarschuwing.

Kinderen van de hemel – Kristina & Celeste Jones, Juliana Buhring
ISBN 9789044320701
The House of Books
16,90 euro

Kinderen van de hemel
Bestel via Bol.com: Kinderen van de hemel
Jones, Celeste, Kristina, C. & Kristina, J.