Boeken

Kind gek op voetbal? Geef eens een boek cadeau!

Het is misschien niet het eerste wat een kind dat gek is op voetbal op zijn verlanglijstje zet: een boek. Maar Het Ultieme Fanboek van Arjen Robben of Zlatan Ibrahimovic wordt vast met gejuich ontvangen!

Het Ultieme Fanboek

Er waren al Ultieme Fanboeken over Messi en Ronaldo, en nu zijn dan Arjen Robben en Zlatan Ibrahimovic aan de beurt. VI Kids maakte mooie, lekker grote boeken over deze stervoetballers, en begint daarin bij hun vroegste jeugd. Foto’s van de buurt waarin de mannen opgroeiden, hun eerste stapjes op het voetbalveld en het voorzichtige begin van hun carrière: alles komt aan bod.

Natuurlijk is er ook volop aandacht voor de grote successen die beide spelers behaalden, zowel in woord als in beeld. Zelfs kinderen die liever voetballen dan lezen zullen door de afwisseling van interessante informatie en mooie foto’s geboeid blijven.

Jongensdroom

Beide boeken lezen als een echte jongensdroom, precies wat goed past bij de doelgroep van de boeken. Jongens die er zelf van dromen om profvoetballer te worden lezen in de boeken dat het ook bij deze twee grote spelers allemaal niet vanzelf is gegaan, dat ze er heel hard voor hebben moeten werken. Leuker dan de foto’s uit hun carrière vinden wij dan ook de afbeeldingen van de basisschool van Arjen Robben, en het favoriete trapveldje van Zlatan: heel herkenbaar voor kinderen!

Arjen Robben: Het ultieme fanboek – Frans van den Nieuwenhof
ISBN 978 90 6797 907 8
Voetbal International Kids
€10,99

Zlatan Ibrahimović: Het ultieme fanboek – Adrian Besley
ISBN 978 90 6797 908 5
Voetbal International Kids
€10,99