Boeken

Kidslog leest Het Klokhuisboek over hersenen

De boeken van Het Klokhuis zijn precies zoals het programma: informatief, maar bovenal leuk. Het nieuwste deel gaat over de hersenen.

Die grijze massa in je hoofd, wat heb je eraan, en hoe werkt het precies? En wat gebeurt er als er iets niet helemaal precies werkt zoals het zou moeten? Daar gaan kinderen uit de hogere klassen van de basisschool (de Klokhuis doelgroep) door het lezen en bekijken van dit boek achterkomen.

Verwacht geen saai boek met heel veel tekst en droge feitjes. De Klokhuis boeken zijn precies zo gemaakt als het programma: veel informatie, in korte stukjes en afgewisseld met leuke grapjes en testjes. Zo houden kinderen makkelijk hun aandacht bij het boek, en is het écht leuk om te lezen.

Natuurlijk kun je pas iets leren over hersenen als je weet hoe ze werken. Dat wordt dus eerst uitgelegd. Al snel ontdek je dat het er in de hersenen van een mens een stuk drukker aan toe gaat dan in die van een slak of vlieg! Maar ook de hersenen van de mens werken niet altijd feilloos! Dat merk je goed als je de leuke testjes uitvoert, kijk maar eens hoe je eigen hersenen je voor de gek kunnen houden!

Je hersenen zorgen ervoor dat je dingen kunt leren en onthouden, ook dit wordt uitgelegd, en met testjes onderbouwd. Maar je hersenen kunnen er ook voor zorgen dat dit wat lastiger gaat, als je bijvoorbeeld autisme, ADHD of dyslexie hebt. En als je ouder wordt, kan Alzheimer je hersenen aantasten. Wordt allemaal op een goede, begrijpelijke manier uitgelegd in dit boek.

Het Klokhuisboek over hersenen is interessant, maar bovenal echt leuk om te lezen. Ideaal bij het voorbereiden van een spreekbeurt, maar ook gewoon leuk als je wilt weten hoe je hersenen werken. Door de ontzettend leuke vormgeving is lezen in dit boek een feestje!

Het Klokhuisboek over hersenen – Edda Heinsman
ISBN 9789048820245
Moon
€16,95