Boeken

Kidslog leest De prinses en de pakjes

Feest! Dat is het thema van de Kinderboekenweek die nog tot en met 12 oktober duurt. Dit hele leuke boekje past daar heel goed bij!

Robijn is een echt prinsesje! Een heel erg verwend prinsesje, om precies te zijn. Ze wil alles, en is eigenlijk nooit echt tevreden of blij. En krijgt ze iets dat ze graag wil niet, dan gaat ze liggen gillen op de grond!

Een pittig typje, die Robijn, een behoorlijk vervelend en hebberig prinsesje. Haar vader, de koning, die draagt zijn prinsesje echter op handen en koopt van alles voor haar. Het hele huis staat op haar verjaardag zelfs vol pakjes! Dat dat niet zo verstandig is van haar vader, dat spreekt voor zich. Maar dat het voor hem zo slecht zou aflopen…

Er liggen meer pakjes in het paleis dan de muren aankunnen, en de boel stort in. En dan realiseert Robijn zich opeens dat het meest waardevolle bezit dat ze heeft onder het puin ligt.

De prinses en de pakjes is een leuk, speels maar zeker ook tikje leerzaam boek, waarin kleine prinsesjes zien waar het echt om draait in het leven. Met heerlijke, veelzeggende illustraties in bonte kleuren.

De prinses en de pakjes – Bette Westera
ISBN 9789025756024
Gottmer
€13,95