Boeken

Kidslog leest De Koning en de kip

Ken je de Koning en de kip al? Al hun verhalen zijn gebundeld in ‘De Koning en de kip’, en daar tref je ook nog eens een splinternieuw verhaal in aan.

De Koning en de kip is een lekker dik voorleesboek, 160 pagina’s vol, waarin je vijf lange verhalen vindt. Vier daarvan (De koning en de kip, De koning, de kip en de dief, De dromen van de koning en de kip en De koning, de kip en juffrouw Primula) verschenen al eerder in boekvorm, het vijfde verhaal, De kip is ziek, is helemaal nieuw.

Een koning en een kip, da’s een bijzonder duo. En toch zijn het de beste vrienden, de nogal met zichzelf ingenomen vorst en dat eigenwijze kippetje. Natuurlijk zijn er, zoals in iedere vriendschap, wel eens problemen. Maar we weten allemaal, bij echte vrienden komt het altijd weer goed.

In het fantasieland van de koning is van alles mogelijk. Zo zie je in het eerste verhaal in deze bundel de koning een eitje bakken voor de wolf, die het eigenlijk op de kip had voorzien. Maar toch vertonen de koning en de kip, en de wereld om hen heen, heel ‘normale’ trekjes, die kinderen vast herkennen.

De korte stukjes tekst, steeds voorzien van een mooie grote illustratie maken de verhalen van de koning en de kip heerlijk (voor)leesbaar, en zowel voor jong als oud écht leuk.

De Koning en de kip – Catharina Valckx
ISBN 9789025756710
Gottmer
€17,95