Boeken Kerst

Kerstavond met Olaf

Kerstmis komt eraan, en met wie wil je deze bijzondere tijd nu liever doorbrengen dan met je vriendje Olaf uit Frozen?

Hij steekt het klassieke kerstverhaal ‘The Night Before Christmas’ in een nieuw, hartverwarmend jasje. Het verhaal lees je in dit boekje, of beluister je op de cd.

Kerstavond met Olaf

Stiekem vinden wij Olaf de leukste van alle hoofdrolspelers uit Frozen. Zijn enthousiasme, humor en naïviteit maken hem zéér knuffelbaar, waardoor echt niet alleen kinderen dol op hem zijn. De perfecte verteller van dit mooie kerstverhaal dus!

Het verhaal begint zoals The Night Before Christmas, maar dan bij Elsa en Anna thuis. Zij liggen net als Olaf lekker te slapen, tot er opeens van alles lijkt te gebeuren. Olaf kijkt ernaar vanachter zijn raam, tot het avontuur zich voortzet in de woonkamer, waar de kerstman zomaar uit de schoorsteen komt gekropen. Met cadeautjes, natuurlijk!

Klassieker

In Nederland is The Night Before Christmas minder bekend dan in bijvoorbeeld Engeland, waardoor de mooie overeenkomsten niet veel lezers zullen opvallen. Jammer, al is het verhaal ook voor iedereen die de klassieker niet kent een heerlijk, écht kerstverhaal. Wij genieten van de sublieme manier waarop het verhaal in een Frozen jasje gestoken is, een nieuwe klassieker is geboren.

Lezen of luisteren?

Dit boekje is heerlijk om (voor) te lezen, ook al dankzij de prachtige illustraties, maar je kunt er ook naar luisteren. Bij het boek zit een cd waarop Carlo Boszhard (de stem van Olaf in Frozen) het verhaal vertelt. De bekende stem van Olaf maakt het verhaal extra herkenbaar, de onschuldige Olaf-emoties spatten ervan af.

Kerstavond met Olaf
ISBN 9789047620112
Rubinstein
€9,95