Boeken Culinair

Ken je klassiekers!

Zelf mayonaise maken. Bechamelsaus, of een goede gebakken biefstuk. Een perfecte, handgemaakte kaassoufflé. Allemaal van die dingen die je in de meeste ‘hippe’ kookboeken niet meer tegenkomt, terwijl het in de wat klassiekere varianten vaak als ‘basiskennis’ wordt aangenomen. Als je nu eindelijk wel eens wilt weten hoe je deze klassiekers zelf, en zonder al te veel moeite, kunt maken, is het boek ‘De Klassiekers’ uit de nieuwe ‘Kookschool’ serie een absolute aanrader.

Je vindt hierin veel gerechten waar vaak een beetje ‘gewichtig’ over wordt gedaan: een goede kaassouflé of de perfecte biefstuk, dat is een klassiek gerecht voor gevorderde koks, en nauwelijks te doen voor de hobbyist. In dit boek wordt hier echter niet moeilijk over gedaan: met een goede, heldere, beschrijving, duidelijke stap-voor-stap foto’s en natuurlijk de juiste ingrediënten kom je een heel eind.

Heb je de klassiekers eenmaal onder de knie, dan kun je je vergaarde kennis gaan toepassen op de volgende hoofdstukken, die gaan over respectievelijk pasta en rijst, vlees, vis, groenten en desserts. De simpele aanpak blijft hetzelfde, de moeilijkheidsgraad en bereidingstijd zijn alleen wel wat langer.

‘De Klassiekers’ is een boek dat iedereen die regelmatig, en met enige liefde, kookt in de kast zou moeten hebben staan. Vol gerechten waarmee je altijd aan kunt komen, of waarvan je je al tijden afvroeg hoe je ze toch moest bereiden.

Kookschool: De Klassiekers – Keda Black
ISBN 9789066116665
Uitgeverij Inmerc
22,50 euro

Kookschool
Bestel via Bol.com: Kookschool
K. Black