Boeken

Juf met staarten

Zwarte scholen, als je de berichten in de media moet geloven is er nauwelijks een meer troosteloze omgeving te verzinnen. Wat je daarbij snel zou vergeten is dat de kinderen op deze scholen ook gewoon hun dagelijkse dingetjes hebben, ook leergierig zijn… en leerkrachten hebben. Eén van de pas afgestudeerde PABO studenten die vol goede bedoelingen, maar ook zo haar onzekerheden, aan de slag gaat op een zwarte school in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer is Eefje. Geboren en getogen in ’t Gooi, nauwelijks ervaring met andere culturen, hoge hakken en blonde haren. In twee staartjes.

Toen van haar hand ‘Juf met staarten op een zwarte school’ verscheen kon iedereen nu eens vanaf een andere kant naar deze zwarte scholen kijken. Nu verschijnt het boek ook nog eens in goedkope pocketeditie, waardoor hopelijk nog veel meer mensen de moeite nemen om het eens te lezen. Want naast een heleboel grappige, herkenbare, schokkende en vertederende anekdotes vind je in ‘Juf met staarten’ vooral een zeer ontnuchterende beschrijving van het leven in de ‘zwarte wijken’ van onze grote steden. Kinderen die proberen ‘normaal’ op te groeien en zich te ontwikkelen, terwijl hun thuissituatie vaak op zijn zachtst gezegd niet optimaal is.

Eefje Pleij is eerlijk, ook over haar eigen twijfels, fouten en verkeerde inschattingen zo hier en daar, en beschrijft haar ervaringen met zowel humor als veel respect. Daardoor is ‘Juf met staarten’ indrukwekkend, zonder ook maar 1 moment zware kost te zijn.

Juf met staarten op een zwarte school – Eefje Pleij
ISBN 9789041706812
Muntinga Pockets (Rainbow Pockets)
5,95 euro

Juf met de staarten
Bestel via Bol.com: Juf met de staarten
Eefje Pleij