Boeken

Judaskus, de nieuwe thriller van Linda Jansma

Judaskus

Friesland. Da’s niet meteen de provincie waar je aan denkt bij een spannende thriller. En toch is het precies daar waar het nieuwe boek van Linda Jansma zich afspeelt. Wij lazen ‘Judaskus’!

Judaskus

Er is een auto ongeluk gebeurd, jaren geleden. Wie er precies bij betrokken waren, dat wordt niet direct duidelijk. Maar blijkbaar speelt het ongeluk nog steeds een grote rol in de levens van de hoofdpersonen.

Barbara en Marcus wonen met hun twee dochters in een dorpje in Friesland. Marcus is daar huisarts, Barbara een graag geziene vrouw in de gemeenschap. Als zij plotseling wordt lastiggevallen door een vreemde man, die ook haar kinderen in de gaten blijkt te houden, lijkt daar geen enkele reden voor te zijn.

Annelien is getrouwd met Timo. Samen hebben ze een baby, Josh, en Timo heeft een dochter uit zijn eerdere huwelijk, Daniëlle. De relatie tussen Annelien en Daniëlle is stroef te noemen. Misschien ook wel logisch: Daniëlle verloor al op jonge leeftijd haar moeder en zusje, en voelt weinig behoefte zich te binden aan de nieuwe vrouw in haar vaders leven.

Verbonden

Op welke manier zijn deze gezinnen met elkaar verbonden? Hoe komt het dat het ongeluk vele jaren later nog steeds zo’n grote rol speelt in hun leven, al is niet iedereen zich daarvan bewust? En klopt Barbara’s voorgevoel, en zijn zij en haar kinderen werkelijk in gevaar?

Linda Jansma heeft met ‘Judaskus’ wederom een ijzersterke thriller afgeleverd. Boeiend vanaf de eerste pagina, frustrerend spannend tot het slot. Met iedere vraag die wordt beantwoord, komen er minstens tien nieuwe vragen bij. De laatste wordt pas in de allerlaatste zinnen beantwoord…

Judaskus – Linda Jansma
ISBN 9789461091635
De Crime Compagnie
€15,-